Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Peloo Początkujący
|
Wysłany: Pią Lut 28, 2014 12:03 pm Temat postu: [PHP] [MySQL] Połączenie z zewnętrzną bazą danych |
|
|
Witam.
Od jakiegoś czasu jak pracuję nad kilkoma swoimi serwisami www natknąłem się na dość interesujący problem. Według mnie powinno wszystko działać normalnie a jednak jest inaczej.
Standardowo gdy strona jest odpalana na localhost i baza danych też z localhost to wszystko działa cacy.
Tak samo jest oczywiście gdy wyślę stronę na serwer wraz ze zmienionym plikiem do połączenia z bazą danych.
Problem natomiast tkwi tutaj: gdy strona jest na dysku i odpalam ją na localhoście a dane z pliku połączenia z bazą danych dotyczą tej zewnętrznej czyli na istniejącym serwerze w internecie to strona przez chwilę ładuje się i po chwili wyświetla część strony gdzie nie dotyczy nic związanego z bazą a reszty nie wyświetla i wywala mi błąd - "Błąd połączenia z bazą danych" (zaprogramowany za pomocą kodu PHP).
Kod PHP jest poprawny bo na serwerze odpala się bez problemu lecz gdy łączę się z bazą danych (serwer w internecie) na localhoście to niestety nie działa.
Czy to dotyczy plików konfiguracyjnych serwera na localhoście czy byc może mimo poprawnych danych do połączenia z bazą danych nie mam uprawnień do połączenia się z bazą bezpośrednio z mojego komputera?
Proszę o pomoc bo wysyłanie za każdym razem plików i edytowanie ich etc. jest dosyć męczące. |
|
Powrót do góry |
|
|
Meares Początkujący
|
Wysłany: Wto Lip 01, 2014 2:47 pm Temat postu: |
|
|
Na moją głowę jest tak: albo nie można połączyć się z bazą z zewnątrz, albo serwer bazy danych używa innego portu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|